Door gebrek aan culturele activiteiten werden eind 1972 door een paar inwoners van het toenmalige Korbeek-Lo verschillende verenigingen opgestart.
En daarvan was Fotoclub Prisma dat, na een paar omzwervingen, een vaste stek gevonden had in het CC De Mol. In 2003 weken we uit naar het Parochiaal Centrum Sint-Jozef. Sedert 2009 is onze thuisbasis gevestigd in het Parochiaal Centrum Sint-Franciscus op de Tiensesteenweg 190 te Heverlee.

Het hoogtepunt is onze jaarlijkse tentoonstelling waar wij onze werken tonen aan het grote publiek. De belangstelling voor ons salon groeit voortdurend en reikt tot ver over de provinciegrenzen.

Onze doelstellingen zijn door de jaren heen praktisch onveranderd gebleven: in een sfeer van vriendschap de kunst van de fotografie in al zijn facetten beoefenen. We hebben hiervoor een waaier aan mogelijkheden en met de komst van de digitale fotografie is deze nog groter geworden.
In onze club is iedereen welkom: van de absolute beginner tot de professionele fotograaf. Iedereen kan van elkaar wat leren en bij het samenstellen van het programma wordt rekening gehouden met de wensen van onze leden.

Wij nemen ook deel aan nationale en internationale wedstrijden, met succes getuige de aanvaarde en bekroonde werken.

Wij zijn aangesloten bij de Vlaams Brabantse Fotokringen (VBF)
en het Centrum voor Beeldexpressie (CvB).

Fotoclub Prisma